Ajuns la 34 de ani, Daniel Pancu traieste o a doua tinerete la Rapid, atacantul fiind in 2011 unul dintre cei mai buni giulesteni. Intrat in ultimele sase luni de contract, fotbalistul este ca si plecat din Giulesti, in conditiile in care nimeni de la club nu i-a oferit prelungirea intelegerii care expira in vara acestui an. "E clar ca nu-mi voi incheia cariera la Rapid. Daca as fi fost dorit in continuare, mi s-ar fi spus. Din pacate, s-a terminat povestea. Ma voi retrage in vara lui 2014, de la o formatie din Liga 1", a declarat Pancu pentru gsp.

Daniel PancuFoto: AGERPRES

"Asta e viata, e strategia lor si nu-i condamn. Sa faca ce vor! Nu stiu, insa nu conteaza ce scrie in buletin (n.r. are 34 de ani), ci cum te simti. Eu parca am 27 de ani, voi mai putea juca lejer inca doua sezoane in afara de acesta. N-am nici o emotie, sper doar sa n-am parte de o accidentare serioasa.

Oricum, e clar ca nu-mi voi incheia cariera la Rapid, din pacate. Pentru ca eu la 1 ianuarie am intrat in ultimele 6 luni de contract si pot semna cu orice club! Daca as fi fost dorit in continuare, mi s-ar fi spus asta, dar cu mine nu a vorbit nimeni. Poate au considerat ca nu mai pot ajuta echipa, nu stiu! Un lucru e clar: s-a terminat povestea. De acum nu mai vreau eu sa discut prelungirea. Oricine va veni la mine sa vorbim, il voi refuza. Au avut suficient timp sa o faca pîna la 31 decembrie, nu ma mai intereseaza", a declarat Daniel Pancu pentru gsp.ro.

"Voi ramane toata viata rapidist si pana la ultimul meci pe care-l voi juca in tricoul alb-visiniu voi da o mie la suta pe teren, asa cum am facut-o mereu. Eu sunt un om ambitios, orgolios. Cand spun ceva, asa fac. Nu conteaza, oricum nu ma mai gandesc sa plec in strainatate. Ma voi retrage in vara lui 2014, de la o formatie din Romania. N-am vorbit cu niciun club pana acum, insa cred ca-mi pot gasi de lucru in Liga 1, dupa ce ma voi desparti de Rapid", a completat Pancu.

In 2011, Daniel Pancu a reusit sa inscrie de 11 ori pentru Rapid, atacantul fiind in mare forma (cel mai important marcator al giulestenilor). Conform gsp, fotbalistul incaseaza un salariu de 6000 de euro din partea echipei patronate de George Copos (cel mai mic din lot).