Circa 100 de persoane s-au inscris deja la prima competitie de inot in mare pe distanta lunga din Romania, care urmeaza sa se desfasoare la sfarsitul saptamanii la Mamaia. Maratonul de inot isi propune popularizarea inotului in apa deschisa si promovarea unui stil de viata sanatos.

Maraton de inotFoto: Hotnews

Aqua Challenge are doua probe. Cea scurta, de 1500 de metri, este destinata in special juniorilor si amatorilor, in timp ce proba lunga, de 5000 de metri se adreseaza doar profesionistilor sau persoanelor foarte bine antrenate.

"Noi credem cu tarie in dezvoltarea inotului in apa deschisa si de aceea ne-am luat ca angajament promovarea lui. Suntem siguri ca va fi o competitie foarte interesanta", spun cei doi organizatori ai concursului. Razvan Florea si Vlad Stoica. Florea este singurul medaliat olimpic al natatiei masculine romanesti, in timp ce Vlad Stoica e fost campion de triatlon si multiplu ironman finisher.

Pana in acest moment, la competitie s-au inscris circa 100 de persoane, dintre care cel mai mic participant are 10 ani, iar cel mai mare - 70 ani.

Aqua Challenge se va desfasura sambata 30 iulie, in Mamaia, cu startul de pe plaja Casino Mamaia.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.maraton-inot.ro