Diagonala Nebunilor. Noi etape
Etapa 3. Tandarei-Padina. Circa 59.7 km.
Vreti sa stiti cum decurge o zi la TransRomania Run? Trezirea este foarte devreme, la ora 4:45. Micul dejun la scurt timp dupa aceea – ora 5:15. E o masa destul de consistenta, insa nu trebuie sa ai stomacul plin. Startul se da devreme, pentru a profita de racoarea diminetii. Ora 6:00.
Cel mai greu e sa te urnesti, sa iti pui din nou la lucru muschii, tendoanele, sa redescoperi placerea de a alerga. Picioarele sunt ca de plumb, dor, dar trebuie sa inceapa sa se miste. Trebuie.
Alergatorii sunt Serban Chiurlea, Gabriel Solomon si Corin Zinz, alaturi de Daniel Musat care va parcurge doar jumatate de distanta. Imediat dupa Tandarei au parasit drumul European si au intrat pe o sosea mai putin circulata, frumoasa, cu plopi pe margine. Cel mai mult s-au bucurat de lipsa camioanelor.
Vremea a fost frumoasa, cu un pic de vant. “Dupa ce am intrat in primul sat am tot visat la un pic de apa de fantana, insa nu am gasit niciuna. Satul era modernizat, oamenii cred ca aveau teava trasa in curte. Din fericire in urmatorul am dat peste o fantana, cu cumpana chiar. In plus am gasit si un visin… Mmmm”, spune Gabriel Solomon. Intr-o astfel de cursa de anduranta este foarte important sa rezisti monotoniei si sa fii atent la orice semnal iti transmite corpul. Daca iti e pofta de apa de fantana, ideal e sa gasesti asa ceva.
Se alearga constant, fara graba. E un ritm pe care insa alergatorii amatori din parc l-ar tine cu dificultate. Fiind cald, fiind drum lung de parcurs sunt necesare opriri dese, din 5 in 5 km, pentru hidratare si alimentare. Durata medie a unei opriri e de 5 minute.
“De obicei ma asez pe un scaun pliabil. Sotia mea, Ioana, care ma insoteste, e atenta sa imi dea ce ii cer. De la bun inceput am facut o conventie: sa nu ma intrebe niciodata ce vreau, fiindca asta ma enerveaza, si sa astepte sa ii spun ce doresc”, spune Serban Chiurlea. “Iar astazi nu am putut sa beau decit bautura izotonica, supa, coca-cola, niste caise uscate si compot de piersici. Altceva nu am putut inghiti”.
Etapa 4. Padina-Merei. Circa 56.2 km
Este prima noapte in care au dormit confortabil, la Amara. Dimineata reiau alergarea cu putina intarziere, pe la ora 6:30.
“Inca e racoare la ora asta. Satele se succed unele dupa altele, curand le pierd numarul. Intre ele drumul drept se pierde in zare. Daca ridic ochii si vad drumul pierdut in linia orizontului, ma grabesc sa ajung mai repede ca sa vad ce urmeaza si pierd ritmul. In schimb, daca trag sapca pe ochi si doar numar fisurile si gaurile in asfalt, reusesc sa tin un ritm cat de cat constant”, relateaza Serban. “Curand se face cald, iar apoi dupa ora 13 chiar foarte cald. Termometrul arata 35 de grade. O rog pe Ioana sa ma astepte cam la 2-3km ca sa-mi vars o sticla de apa pe cap si sa ma racoresc un pic”.
In schimb, Gabriel a avut un soi de vedenii, de la caldura. “Caldura m-a cam omorat astazi. Am mers mult mai greu si segmentele de cinci kilometri mi se pareau extrem de lungi. Poate de la caldura sau poate de la oboseala dar… aveam vedenii cu masina de sprijin. Oare aceea e? Pare cam neagra si ea e de fapt rosie, dar tin de obicei portbagajul deschis si poate de aia o vad asa. Hmm… totusi e parcata pe stanga, ei parcheaza pe partea dreapta...” Asa a tinut-o cam pina la final, numarind kilometrii de parcurs, urmarind bornele, intrebind oamenii din jur, doar-doar drumul s-ar scurta.
Cum caldura a fost pina acum principalul obstacol, alergatorii spera sa aiba parte de o soarta mai buna o data ce intra in zona sub-carpatica. “Inca de azi dimineata la plecare am inceput sa zarim dealurile. Ma bucur, fiindca sper ca de maine sa incepem sa alergam si un pic pe diferenta de nivel. Poate o sa fie si mai racoare. Vom vedea”, spune Serban Chiurlea.
O relatare a primelor zile ale Diagonalei Nebunilor aici.
Hotnews.ro va transmite constant informatii din aceasta cursa-premiera in Romania.
Informatii suplimentare puteti afla de pe http://chiurleas.blogspot.com si www.gabrielsolomon.ro

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC