A inceput razboiul declaratiilor intre polonezi si nemti! Cu doua zile inainte de meciul din Grupa B de la Euro, Zibi Boniek, legendarul fotbalist al nationalei Poloniei si al echipelor Juventus si AS Roma, i-a ironizat pe nemti. "Fotbalistii polonezi sunt de 16 ori mai destepti decat fotbalistii germani."

"Leo, sa ii bati ca la Grunwald", a titrat ziarul polonez Fakt, facand referire la o batalie din 1410, cand polonezii i-au invins pe cavalerii teutoni.

Reactia nemtilor nu s-a lasat asteptata. Ziarul Bild vorbeste despre "clasicul razboi murdar" iar Theo Zwagiger, presedintele Federatiei germane a spus ca "nu imi vine sa cred! Niciodata nu am spus asa ceva despre jucatori, sa le insult inteligenta." Pana si Peter Danckert, seful sportului din Bundestag a condamnat agresivitatea Poloniei: "reactia guvernului polonez vizavi la ceea ce s-a scris in ziare este inadecvata".

Mai mult, un cititor ne-a semnalat ca pe youtube a fost postat un filmulet in care nemtii sunt luati peste picior de polonezi. Cinci suporteri ai Germaniei opresc masina pe autostrada si se indreapta spre marginea drumului, probabil cantitatea mare de bere pe care au baut-o trebuind sa fie eliminata. In acest timp, incepe sa cante imnul Germaniei iar cand oamenii isi termina nevoile, constata ca masina le-a fost furata.