Accidentat chiar înainte de primul meci al Franței la Cupa Mondială din Qatar, Karim Benzema s-a recuperat la timp pentru finala cu Argentina, dar nu va face parte din lotul lui Didier Deschamps. În timp ce presa din Franța vorbește despre o ruptură în relația dintre cei doi, selecționerul are propria sa variantă.

Didier Deschamps si Karim BenzemaFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Didier Deschamps clarifică situația lui Karim Benzema

Chiar dacă Benzema s-a întors la antrenamentele lui Real Madrid și părea pregătit pentru a reveni în Qatar, Deschamps consideră că atacantul este în continuare accidentat și că oricum nu ar fi putut fi luat în calcul, având în vedere că nu a ajutat echipa pe parcursul competiției.

Potrivit presei din Hexagon, Benzema l-a supărat pe Deschamps în momentul în care nu l-a menționat în discursul său de la gala Balonului de Aur. Selecționerul Franței se afla în sală și s-ar fi simțit umilit.

„Dacă nu vă răspund, oamenii vor zice că sunt supărat. Unii jucători s-au accidentat, Karim este unul dintre ei, Lucas (n.r. Hernandez) la fel. De atunci, mă bazez pe 24 de jucători.

Să întrebați despre acești jucători este cel puțin stânjenitor pentru ei, dacă nu chiar mai rău. Nu mă ocup de invitațiile pentru foștii jucători și cei accidentați. Unii vor fi acolo, alţii nu. Nu știu ce statut va avea Benzema” - Didier Deschamps.

Despre finala cu Argentina

​„Nu am nicio grijă, nu am stres. Este important ca în pregătirea meciului să rămânem liniștiți. Avem în față o finală, un titlu pe masă. Știu că argentinienii, poate și unii francezi, vor ca ei să câștige trofeul. Dar vom face totul să învingem.

Sunt conștient că Argentina va avea parte de un sprijin important, majoritatea fanilor vor fi argentinieni. Mă aștept la o atmosferă festivă, argentinienii sunt pasionați, își susțin echipa, e un lucru bun că vom avea o astfel de atmosferă. Adversarii noștri vor fi pe teren, nu în tribune. La ei trebuie să ne concentrăm.

Doar 7 jucători ai Argentinei din 2018 mai sunt în lotul de acum, nu e aceeași echipă, nu are sens să facem comparații. Cele 6 meciuri pe care le-au jucat până acum, cu jucători și sisteme diferite, ne pot ajuta.

Avem 3 observatori care i-au analizat, care ne oferă informații precise. Chiar dacă Argentina va încerca ceva diferit mâine, și noi putem face asta. Trebuie să fim pregătiți pentru orice situație” -Didier Deschamps, citat de Le Figaro.

Despre viitorul său la naționala Franței

„Echipa Franţei a fost mereu cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în viaţa profesională, în viaţa de jucător şi apoi ca selecţioner. Acum au trecut 10 ani. Este o pasiune, cel mai înalt nivel. Şi sunt foarte fericit în această funcţie.

Cel mai important lucru nu am fost eu, ci echipa Franţei. Ea este deasupra, iar eu sunt în serviciul său, de zece ani şi sunt aici şi pentru meciul de mâine (duminică). Este frumos că se vorbeşte de mine, dar nu este lucrul cel mai important” - Didier Deschamps.

CM 2022, programul finalelor

  • Finala mare: Argentina vs Franța - 18 decembrie / ora 17:00 / Lusail Stadium.