Dictatorul bielorus Alexandr Lukașenko și-a certat ministrul Sportului într-o ședință televizată, exprimându-și nemulțumirea că în Belarus nu se joacă fotbal la același nivel ca la Campionatul Mondial din Qatar.

Alexandr Lukasenko este nemultumit de calitatea fotbalului din BelarusFoto: Captura video

„Are loc Cupa Mondială. Dar Serghei Mihailovici, din vreun motiv nu i-am observat pe fotbaliștii noștri acolo. Sau nu mă uit eu destul?”, întreabă dictatorul bielorus.

„Nu, vă uitați suficient”, îi răspunde timid ministrul Serghei Kovalciuk.

„Da, așa este. Dar nu suntem nicăieri pe aproape. Mai mult, eu compar jocul fotbaliștilor noștri cu jocul văzut acolo. Iar ei joacă așa și în timpul iernii!”, își exprimă nemulțumirea Lukașenko.

„Iar ca fost fotbalist care a jucat mult fotbal, mă îngrozește. Acest sport, la fel ca multe altele, este într-o stare jalnică. Iar când te-am numit speram că tu, ca bărbat ce-a fost în forțele armate, căruia îi place sportul și îl înțelege, va schimba situația”, își încheie Lukașenko muștruluiala.

Belarus a avut un parcurs dezastruos la calificările pentru Campionatul Mondial din Qatar

Naționala de fotbal a Belarusului a încheiat pe ultimul loc grupa E a calificărilor pentru Cupa Mondială, cu doar 3 puncte în 8 meciuri, obținute într-o victorie pe teren propriu înregistrată împotriva Estoniei (4-2 pe 27 martie 2021).

Grupa a fost câștigată de Belgia, urmată de Țara Galilor și Cehia.

La începutul lunii octombrie autoritățile din Belarus l-au arestat pe Vasili Hamutovski, dublu campion al României cu Steaua București, după ce acesta ar fi participat la un protest împotriva regimului lui Alexandr Lukașenko după alegerile prezidențiale din 2020.

Fostul portar a mers în Belarus pentru a se opera la genunchi, fiind în plin proces de recuperare când a fost arestat. În mod normal, el ar fi trebuit să revină în octombrie la formația din Ucraina cu care are un contract, FC Lvov, fiind antrenorul cu portarii al acesteia.

>> CM 2022: Franța pune capăt speranțelor marocane - Finală de vis cu Argentina