​Selecționata Marocului a scris istorie după ce s-a calificat în semifinalele CM, eliminând pe traseu naționale precum Spania și Portugalia, iar africanii sunt pregătiți să dea totul în meciul cu Franța.

Fani ai Marocului la CM 2022 QatarFoto: OUSAMA AYOUB / Sipa Press / Profimedia

>> Argentina - Croația, prima semifinală de la CM din Qatar

Maroc va întâlni campioana mondială miercuri (14 decembrie), într-un duel ce se va disputa pe Al Bayt Stadium din Al Khor de la ora 21:00.

Federația de Fotbal din Maroc a distribuit gratuit 13.000 de bilete pentru meciul cu Franța

Visul frumos al selecționatei din Maroc poate continua și după meciul pe care îl vor juca în compania campioanei mondiale Franța.

Africanii s-au bucurat la fiecare meci de susținerea suporterilor veniți pentru a-și susține favoriții, iar Federația de Fotbal din Maroc a luat decizia de a achiziționa 13 mii de bilete pe care le-a împărțit fanilor.

Conform MARCA, fanii marocani au stat la cozi uriașe pentru a-și putea procura bilete la cel mai important meci din istoria țării. Mulți dintre aceștia au mers la stadion cu tot cu bagaje, direct din aeroport, și s-au așezat la coadă încă de luni.

Totodată, compania aeriană națională Royal Air Maroc (RAM) a anunţat că marţi şi miercuri va efectua 30 de zboruri către Doha, pentru a transporta cât mai mulți fani.

Selecționerul Marocului își dorește să joace finala CM

La conferința de presă premergătoare partidei cu Franța, Walid Regragui, selecționerul echipei naționale de fotbal a Marocului, a precizat că această calificare în semifinale nu este obiectivul său și că își dorește să joace finala.

„Am venit să schimbăm mentalitatea continentului nostru. Dacă suntem fericiți că suntem în semifinale? Eu nu sunt. Vreau să fiu în finală. Sper că Franța nu ne va respecta, pentru că va fi dificil dacă va face asta.” - a declarat acesta.

Naționala din Maroc a avut un drum presărat cu surprize până în semifinalele CM. Africanii au eliminat încă din faza grupelor Belgia, iar în drumul spre careul de ași al acestui turneu final, au eliminat Spania în optimi și Portugalia în faza sferturilor.