Manuel Neuer a fost titular în partida din grupa E dintre Costa Rica și Germania, iar portarul celor de la Bayern Munchen a stabilit un record unic în istoria fotbalului.

Manuel NeuerFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

În vârstă de 36 ani, Manuel Neuer este unul dintre cei mai mari portari ai lumii, iar joi seară, jucătorul a mai scris o nouă pagină în istoria fotbalului.

LiveBlog Meciurile de joi de la CM 2022 Qatar: Japonia - Spania / Costa Rica - Germania / Favoritele, în control la pauză

Manuel Neuer, portarul cu cele mai multe meciuri disputate la campionatele mondiale

Manuel Neuer a fost titular joi seară în partida din grupa E a CM Qatar 2022, împotriva selecționatei din Costa Rica, iar portarul german a ajuns la 19 jocuri la Cupa Mondială.

Cu prezența de joi seară, Neuer i-a depășit pe legendarii Sepp Maier (Germania de Vest) și Claudio Taffarel (Brazilia), ambii având câte 18 prezențe în cadrul celei mai prestigioase competiții din lume.

Seara de joi de la CM 2022 a fost una spectaculoasă: Japonia a revenit de la 0-1 și a învins Spania (2-1), iar preț de câteva minute ibericii au fost eliminați braț la braț cu Germania în momentul în care Costa Rica i-a condus pe nemți cu 2-1. În cele din urmă, trupa lui Hansi Flick s-a impus cu 4-2.

Japonia a câștigat Grupa E, Spania s-a calificat de pe locul al doilea, iar multipla campioană mondială Germania a plecat acasă încă din faza grupelor de la CM 2022.

>> Cum arată tabloul optimilor după calificarea cu mari emoții a Spaniei