​Lionel Messi a fost declarat omul meciului Argentina vs Mexic (2-0), iar la finalul disputei de la CM 2022 din Qatar vedeta celor de la PSG a vorbit despre importanța acestei victorii.

Lionel Messi, la CM 2022 QatarFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Primul meci ne-a costat mult (n.r. înfrângerea cu Arabia Saudită). E normal, pentru că au existat mulți factori, au fost mulți băieți care au jucat prima Cupă Mondială. Au fost două goluri izolate care ne-au făcut să pierdem acel meci. Azi trebuia să câștigăm pentru a ne da un restart.

A fost un meci foarte greu, pentru că Mexic joacă bine, are un antrenor grozav (n.r. „Tata” Martino) și e o echipă pricepută cu mingea.

Am jucat așa cum a trebuit să jucăm în prima repriză, cu multă intensitate. Și în repriza secundă, când ne-am liniștit, am redevenit ceea ce suntem cu adevărat.

Știam că azi trebuie să câștigăm și am făcut-o. Cupa Mondială a început azi pentru noi. Dar nu putem coborî brațele acum. Avem doar finale de jucat și nu putem greși.

Știam că fanii ne vor susține. Le-am produs multă bucurie, suntem de o vreme împreună în această echipă și suntem uniți, am făcut multe lucruri frumoase” - Lionel Messi.

Lionel Messi l-a egalat pe Diego Maradona la numărul de meciuri și goluri la CM

Meciul cu Mexic a fost jocul cu numărul 21 pentru Messi la Campionatul Mondial, iar argentinianul l-a egalat pe Diego Maradona, cel care a cucerit titlul mondial cu selecționata pumelor (la ediția din 1986).

Messi a debutat la un turneu final în anul 2006, când a strâns 3 meciuri. Până în prezent, Lionel Messi are la activ 5 meciuri jucate la CM 2010 (Africa de Sud), 7 partide disputate la CM 2014 (din Brazilia, când a jucat finala) și 4 jocuri la CM 2014 (Rusia). La actualul turneu, Messi a jucat două meciuri.

Deținătorul recordului absolut la numărul de partide jucate la Cupa Mondială este germanul Lothar Matthaus, cu 25 de meciuri.

Totodată, Lionel Messi a mai egalat o bornă importantă din istoria echipei naționale de fotbal a Argentinei, reușind să ajungă la 8 goluri înscrise la Cupa Mondială, același număr de goluri ca Diego Maradona.

Clasamentul Grupei C

1. Polonia – 4 p

2. Argentina – 3 p

3. Arabia Saudită – 3 p

4. Mexic – 1 p

Ultimele partide ale Grupei C

Polonia – Argentina (30.11 – Ora 21:00)

Arabia Saudită – Mexic (30.11 – Ora 21:00)

Ce a fost sâmbătă la CM din Qatar: Franța învinge Danemarca și se califică în optimi / Victorie mare pentru Argentina