​De acum este oficial: oficialii din Qatar au făcut presiuni mari la FIFA și au obținut interzicerea berii pe stadioane și în afara acestora cu ocazia Campionatului Mondial de fotbal 2022.

Al Janoub StadiumFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> De ce atât de mulți oameni urăsc Cupa Mondială Qatar 2022. Partea politică a celui mai scump campionat mondial de fotbal din istorie

Fără bere pe stadioane și în imprejurimile lor la CM 2022 Qatar

Cu doar două zile înainte de debutul CM de fotbal, Qatarul a anunțat că alcoolul nu are ce căuta pe stadioane și în perimetrul acestora.

Este o lovitură importantă pentru fanii care vor lua parte la turneul final, dar și pentru FIFA: este cunoscut faptul că forul mondial are un contract important de sponsorizare cu compania Budweiser (în valoare de 75 de milioane de euro).

„Ca urmare a unor discuţii între autorităţile din Qatar şi FIFA, s-a luat decizia ca vânzarea de băuturi alcoolice să fie concentrată la FIFA Fan Festival, alte destinaţii ale fanilor şi locuri cu licenţă, fiind eliminate punuctele de vânzare din perimetrul stadioanelor.

Vânzarea de Bud Zero nu va fi afectată, iar această bere (n.r. fără alcool) va rămâne disponibilă la toate stadioanele”, a anunțat FIFA.

>> CM: 2022 Qatar: Programul complet al competiției - Orele la care vor putea fi urmărite meciurile

Singurele variante de a bea bere pentru fanii de la CM 2022 Qatar

Celor de la Budweiser li s-a cerut inițial să-și mute tarabele de vânzare a produselor în locuri mult mai puțin vizibile.

Apoi, cu doar două zile înainte de startul CM a venit directiva din partea gazdelor: fără alcool pe stadioane și în împrejurimi. În incinta arenelor vor putea fi consumate doar băuturi răcoritoare și Budweiser Zero (fără alcool).

În aceste condiții, spectatorilor care vor fi prezenți în Qatar și vor să consume alcool le vor rămâne doar următoarele variante: zonele pentru fani (fan zone) și în interiorul anumitor hoteluri. Sau în alte zone vecine cu statul care găzduiește turneul final mondial.

Există totuși o singură variantă în care fanii pot consuma alcool în arenele de la CM 2022 Qatar.

Conform presei britanice, cei care au achiziționat bilete „hospitality” la loje vor putea avea parte de bere.

Prețul unui asemenea tichet este însă... 19.000 de lire sterline.

>> De unde vin și cât costă fanii închiriați de Qatar să facă atmosferă la CM 2022

>> Stadioanele spectaculoase cu care se laudă Qatarul la CM 2022 - Suma imensă investită pentru a impresiona o lume întreagă