​Poliţiştii din Caraş-Severin au deschis un dosar penal după ce un gimnast de la lotul național de juniori a fost agresat de doi colegi în timpul cantonamentului de la Reşiţa. Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, a afirmat că tânărul sportiv a fost „torturat şi batjocorit doar pentru că este ungur”.

GimnasticaFoto: Rob Carr / AP / Profimedia

Un sportiv al lotului masculin de juniori la gimnastică a fost agresat de doi colegi

Lotul național de gimnastică la juniori a făcut un cantonament la Reşiţa, în vederea pregătirii pentru Campionatul European.

Potrivit ProSport, un băiat de 15 ani din Lugoj a fost agresat de doi colegi de lot, în timpul unei petreceri cu alcool şi ţigări.

Cei doi agresori şi-au legat victima de un calorifer și i-au scrumat în cap, iar apoi au mimat un joc sexual, fără ca cineva să intervină.

Băiatul a fost tuns, dezbrăcat și obligat să consume alcool, toate aceste lucruri având loc în timp ce i se striga „ungure!”, informează sursa citată.

Când a reuşit să scape, băiatul a fugit acasă, la Lugoj, unde le-a povestit părinţilor ce a păţit. Nimeni, însă, nu a sesizat Poliţia.

„N-am mers la Poliție. Deocamdată nu fac nimic. S-au rezolvat niște treburi. E totul ok cu FR de Gimnastică. Prea multe declarații nu vă pot da, nu mă trageți de limbă. Nu pot să discut niște chestii. Lucrurile astea le rezolvă altcineva”, a afirmat tatăl băiatului agresat.

Poliţiştii din Caraş-Severin s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal în acest caz.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti de la Poliţia Municipiului Reşiţa privind informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la un eveniment în care ar fi fost implicaţi sportivi ai unui lot de gimnastică, în incinta unui complex sportiv din municipiul Reşiţa, în urma căruia unul dintre minori ar fi fost agresat fizic, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul acestui dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept în care au fost comise faptele şi pentru luarea măsurilor legale, ce se impun, faţă de cei responsabili”, a transmis IPJ Caraş-Severin.

Eduard Novak: „Din păcate, mesajele lui Vadim Tudor, Funar, George Simion şi Şoşoacă au ajuns chiar şi la copii”

Fostul ministru Eduard Novak a afirmat, într-un mesaj postat pe Facebook, că sportivul a fost torturat şi batjocorit doar pentru că este ungur.

„Un incident grav s-a petrecut la Reşiţa. Un sportiv din echipa naţională de origine maghiară a fost torturat şi batjocorit doar pentru că este ungur şi se afla într-o poziţie de inferioritate.

Din păcate, mesajele lui Vadim Tudor, Funar, George Simion şi Şoşoacă au ajuns chiar şi la copii! Vă rog să înţelegeţi că aceste personaje sunt în stare de orice pentru a câştiga nişte voturi de la oameni care nu cunosc istoria şi realitatea despre unguri.

Cred că potenţialul nostru ca naţiune este mult mai mare decât să îi ascultăm pe aceşti indivizi fără valoare care ne dezbina. Noi trăim frumos, ne respectăm valorile şi cultura, avem prieteni români încă din copilărie care au învăţat limba maghiară, aşa că nu mai lăsaţi ca aceşti indivizi să vă otrăvească cu ura lor!”, notează Eduard Novak.