Angajații Orange Sport, una dintre cele mai importante televiziuni de sport din România, au fost anunțați vineri, printr-un mail intern, că postul tv se va închide începând din vara acestui an.

Camera TV Foto: Nicolas Nicolas Meesyasz / Sipa Press / Profimedia Images

Mai multe publicații de sport au oferit în premieră informația (printre care Fanatik și iAM Sport), iar sursele HotNews.ro au confirmat existența mailului și faptul că Orange Sport se va închide.

Sursele HotNews.ro mai precizează că de la 1 iulie 2024 postul tv nu va mai exista, iar decizia închiderii televiziunii a aparținut Orange România Communications.

Postul de televiziune transmite în prezent competiții importante pentru microbiști precum UEFA Champions League, SuperLiga, Cupa României, Liga 2, Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 și Liga Portugal.

De asemenea, pe canalele Orange Sport mai puteau fi urmărite și competiții importante din alte sporturi precum NBA, MotoGP, EHF Champions League, EHF European League și EHF European Cup (handbal), Liga Națională de Baschet, Turneul celor 6 Națiuni sau World Rally Championship.

În acest moment, drepturile tv pentru sezonul 2024-2025 din SuperLiga României la fotbal aparțin televiziunilor Digisport și Prima Sport.

De-a lungul timpului, televiziunea de sport a purtat denumirile de Telesport, Dolce Sport, Telekom Sport, iar acum Orange Sport.