Naționala de handbal masculin a României și-a aflat joi adversarele din preliminariile pentru Campionatul European din 2026. Tragerea la sorți a avut loc la Copenhaga.

Romania, nationala de handbal masculinFoto: Marco Wolf / imago sportfotodienst / Profimedia

România, în grupă cu Portugalia, Polonia şi Israel

În cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Copenhaga, România a aflat în urma unei trageri la sorți care sunt adversarele din preliminariile pentru Campionatul European din 2026.

Tricolorii au fost repartizați în grupa a opta, alături de Portugalia, Polonia și Israel.

Componența grupelor din preliminariile EURO 2026

Grupa 1: Slovenia, Macedonia de Nord, Lituania, Estonia;

Grupa 2: Ungaria, Muntenegru, Slovacia, Finlanda;

Grupa 3: Islanda, Grecia Bosnia-Herţegovina, Georgia;

Grupa 4: Spania, Serbia, Italia, Letonia;

Grupa 5: Croaţia, Cehia, Belgia, Luxemburg;

Grupa 6: Olanda, Insulele Feroe, Ucraina, Kosovo;

Grupa 7: Germania, Austria, Elveţia, Turcia;

Grupa 8: Portugalia, Polonia, România, Israel.

De știut:

  • Din cele 32 de echipe, împărţite în 8 grupe, se vor califica 20 de echipe, incluzând cele clasate pe primele două locuri în fiecare grupă, plus patru echipe cu cea mai bună linie de clasament, de pe locul trei din fiecare grupă. Pentru locul trei, la întocmirea ierarhiei de calificare, vor fi luate în calcul numai jocurile cu echipele de pe locurile întâi şi doi din grupele respective.
  • Jocurile vor avea loc în perioada noiembrie 2024-mai 2025, cu prima rundă în 6/7 noiembrie 2024, a doua rundă în 9/10 noiembrie, a treia în 12/13 martie, a patra în 15/16 martie, a cincea în 7/8 mai şi ultima în 11 mai 2025.
  • Turneul final va fi găzduit de Danemarca, Suedia şi Norvegia, ale căror echipe sunt calificate direct, alături de deţinătoarea titlului, Franţa.