​Ratarea calificării la turneul preolimpic din acest an a dus la retragerile Cristinei Neagu și a Crinei Pintea de la naționala de handbal feminin a României. Luni, o altă jucătoare a ales să spună adio primei reprezentative: extrema stângă Nicoleta Dincă.

Nicoleta DincaFoto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Extrema stânga Nicoleta Dincă s-a retras din naționala de handbal feminin a României

În vârstă de 35 de ani, Nicoleta este legitimată în prezent la Gloria Bistrița, iar de-a lungul timpului a bifat 33 de selecții la naționala României, pentru care a marcat de 37 de ori.

De-a lungul carierei a jucat la LPS Slatina, CS Rapid București, U Jolidon Cluj Napoca, SCM Craiova, Corona Brașov, iar din 2017 îmbracă tricoul echipei Gloria Bistrița.

„Povestea frumoasă alături de România a ajuns la final! Campionatul Mondial din luna decembrie a fost ultimul la care am participat alături de echipa națională!

Sunt onorată că am avut ocazia să-mi reprezint țara! Vă mulțumesc! Momente și emoții unice”, a scris Nicoleta Dincă pe contul personal de Facebook.

Naționala României a terminat pe locul al 12-lea Campionatul Mondial de handbal feminin de la finalul lui 2023, iar acest loc a dus la ratarea prezenței la turneul preolimpic.