Francezul Teddy Riner va participa la prestigiosul Grand Prix de la Paris, pe 4 februarie, a anunţat Federaţia franceză de judo, cu şase luni înaintea Jocurilor Olimpice, informează AFP.

Teddy RinerFoto: OLIVER BUNIC / AFP / Profimedia

Teddy Riner revine în competițiile individuale

Triplu campion olimpic la judo și campionul en titre la turneul din capitala Franţei, Riner nu a mai concurat la individual de la Campionatele Mondiale desfăşurate în mai anul trecut la Doha, unde a cucerit al unsprezecelea său titlu, un record.

Absent de pe prima listă publicată de Federaţie, el va fi prezent în cele din urmă la Paris, alături de un important contingent francez, care o includea deja pe multipla campioană mondială Clarisse Agbegnenou, pe Romane Dicko, medaliată cu bronz la JO de la Tokyo, şi pe vicecampioana olimpică Sarah-Leonie Cysique.

După Jocurile Olimpice din 2021, la care a urcat pe treapta a treia a podiumului, Teddy Riner a participat la puţine turnee. De fapt, a luat parte la doar trei competiţii individuale, câştigându-le pe toate: Grand Slam-ul de la Budapesta, în 2022, Grand Slam-ul de la Paris, în 2023, şi Campionatele Mondiale de anul trecut.

Aşteptat la Abu Dhabi, la sfârşitul lunii octombrie, francezul a fost nevoit să se retragă din cauza unei leziuni la genunchi insuficient vindecată. El a revenit apoi pe tatami alături de coechipierii săi de la Paris Saint-Germain cu ocazia Ligii Campionilor pe echipe, la începutul lunii decembrie. La Zagreb, el a semnat trei victorii în tot atâtea lupte.

Participarea lui Teddy Riner la Grand Slam-ul de la Paris implică retragerea francezului Matheo Akiana Mongo de la categoria grea, a precizat Federaţia.

Cel mai de succes judoka din istoria acestui sport, Teddy Riner va împlini 35 de ani în timpul Jocurilor Olimpice din 2024. La Paris, el urmăreşte un al treilea titlu olimpic individual la categoria +100 kg, o performanţă realizată anterior doar la categoria uşoară, de japonezul Tadahiro Nomura (1996, 2000 şi 2004), scrie Agerpres.