Doi suspecţi au fost arestați în legătură cu uciderea atletului ugandez Benjamin Kiplagat (specialist în proba de 3.000 m obstacole), informează poliția din Kenya.

Benjamin KiplagatFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Atletul ugandez Benjamin Kiplagat a fost găsit mort în Kenya

Cei doi bărbaţi, despre care se crede că au în jur de 30 de ani, au fost arestaţi în apropiere de oraşul Eldoret din Valea Riftului, unde corpul lui Kiplagat a fost găsit sâmbătă într-o maşină, informează L'Equipe.

„Cei doi suspecţi sunt infractori cunoscuţi care au terorizat populaţia. Ancheta se află într-un stadiu avansat şi i-am putea aduce în faţa justiţiei marţi” - Stephen Okal, şeful poliţiei locale.

Cadavrul lui Kiplagat a fost descoperit în interiorul unei maşini la periferia oraşului Eldoret. În acest oraş din Valea Riftului vin mulţi atleţi de fond şi semifond pentru a se antrena şi a profita de altitudine.

Corpul său prezenta o rană la nivelul gâtului, dar motivul crimei rămâne necunoscut.

Potrivit anchetei iniţiale, Kiplagat a fost prins într-o ambuscadă de cei doi suspecţi înainte de a le lovi motocicleta cu maşina sa.

„Acest lucru a provocat, fără îndoială, reacţia lor violentă”, a declarat Okal pentru AFP, adăugând că unul dintre suspecţi a fost arestat având asupra sa un cuţit care ar fi putut fi folosit în atac.

Kiplagat a reprezentat Uganda în proba de 3.000 m obstacole la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice şi Campionatelor Mondiale, scrie News.ro.