David Popovici a cucerit a doua medalie pentru delegația României la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt de la Otopeni. Românul a terminat al treilea în finala probei de 100 metri liber.

David PopoviciFoto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

David Popovici a cucerit medalia de bronz la CE de Înot în bazin scurt

David Popovici a cucerit medalia de bronz în proba de 100 metri liber, la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt de la Otopeni.

Calificat cu al șaselea timp în finala acestei probe, sportivul legitimat la CS Dinamo București a încheiat al treilea, oprind cronometrul la 46.05 secunde.

David Popovici începuse destul de modest întrecerea, fiind ultimul după prima lungime de bazin, însă a recuperat extraordinar în ultimii 25 de metri și a luat medalia de bronz.

Aurul i-a revenit lui Maxime Grousset (francez, 45.46 secunde), iar Alessandro Miressi a terminat pe locul doi (italian, 45.51).

Este a doua medalie pentru România la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt de la Otopeni, după bronzul adus de Andrei Ungur, în cadrul probei de 100 metri spate.

Lotul României pentru CE înot în bazin scurt de la Otopeni

FEMININ: Diana Stiger, Ioana Știrbu, Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu.

MASCULIN: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, , Andrei Ungur, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Alexandru Stoica.

România găzduiește ediţia cu numărul 22 a Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori, în perioada 5-10 decembrie 2023, în incinta Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni.