Shohei Ohtani a semnat cel mai mare contract din istoria sportului, care îi va aduce în total 700 de milioane de dolari în următorii zece ani. Japonezul a anunțat sâmbătă că va juca pentru echipa de baseball Los Angeles Dodgers, informează AFP.

Shohei OhtaniFoto: Shuhei Yokoyama / AP / Profimedia

Shohei Ohtani, salariu de 700 de milioane de dolari în următorii 10 ani

În afară de Dodgers, unde este coproprietar şi Magic Johnson (fostul star al echipei LA Lakers), alte câteva cluburi din Liga nord-americană de baseball (MLB), printre care New York Yankees şi Chicago Cubs, au încercat să-l atragă pe jucătorul japonez, care anul trecut a jucat pentru celălalt club din Los Angeles, Angels.

„Mă angajez să fac întotdeauna ceea ce este cel mai bine pentru echipă şi să dau tot ce am mai bun”, a afirmat Shohei Ohtani pe Instagram, unde şi-a anunţat sâmbătă decizia de a se alătura celor de la Dodgers.

Agentul său, Nez Balelo, a precizat, într-un comunicat, că valoarea contractului său este de 700 de milioane de dolari pe 10 ani: „Acesta este un contract unic şi istoric pentru un jucător unic şi istoric”.

Ohtani a sosit în MLB în 2018 şi de atunci a fost votat cel mai valoros jucător al Ligii Americane (una dintre cele două ligi care alcătuiesc MLB) în 2021 şi 2023, de fiecare dată în unanimitate, lucru care nu s-a mai întâmplat cu niciun alt jucător înaintea lui, scrie News.ro.

Potrivit Yahoo Sports, cel mai mare contract cunoscut din lumea sportului era cel pe care Lionel Messi l-a avut cu FC Barcelona (674 de milioane de dolari).