Preţul biletelor la metroul din Paris se va dubla pe durata verii în 2024, pentru a acoperi transporturile suplimentare din timpul Jocurilor Olimpice, transmite AFP.

Jocurile Olimpice de la ParisFoto: J.E.E / Sipa Press / Profimedia

Prețul biletelor la metroul parizian se va dubla pe durata verii din cauza JO 2024

Anunțul a fost făcut de preşedintele Île-de-France Mobilites (IDFM), Valerie Pecresse, într-un videoclip postat pe platforma X.

Astfel, costul biletului de metrou va creşte de la 2,10 euro (în prezent) la 4 euro, în timp ce biletul cu zece călătorii se va scumpi de la 16,9 la 32 euro.

Abonamentele lunare şi cele anuale nu vor fi afectate însă de aceste creşteri care vor fi aplicate în perioada 20 iulie - 8 septembrie 2024.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a stârnit proteste estimând recent că vor exista probleme cu transportul public din capitala Franţei la momentul Jocurilor Olimpice din 2024, invocând un număr şi o frecvenţă insuficiente de trenuri, în unele locuri.

Mobilitatea în regiunea Parisului în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din vara anului 2024 constituie o provocare pentru autorităţi, pentru că şi-au luat angajamentul „ca 100% din accesul la locurile de competiţie să se poată face cu transportul public”, a subliniat ministrul delegat responsabil cu Transporturile, Clement Beaune, la sfârşitul lunii octombrie.

Aproape 15 milioane de spectatori şi persoane acreditate sunt aşteptate să participe la întrecerile olimpice, marea majoritate fiind prevăzute la Paris şi Île-de-France, scrie Agerpres.