Simone Biles, unul dintre cele mai importante nume din gimnastica artistică, s-a impus în reuniunea US Classic, după o absență din competițiii de doi ani, scrie AFP.

Simone BilesFoto: Erin Hooley / AP / Profimedia

Simone Biles a câștigat reuniunea US Classic, după o pauză de doi ani

Pentru prima ei participare în concursuri de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Biles a electrizat mulţimea de la Chicago cu o performanţă uluitoare, câştigând un total de 59.100 de puncte la general.

Starul american în vârstă de 26 de ani a obţinut cele mai bune note la sărituri, la sol şi la bârnă, la paralele inegale având a treia cea mai bună notă.

Biles, cvadruplă campioană olimpică şi de 19 ori medaliată au aur la Campionatele Mondiale, a stat departe de gimnastică în ultimii doi ani, după retragerea sa din mai multe probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, invocând dorinţa de a-şi proteja sănătatea mintală.

Simone Biles şi-au reluat luna trecută antrenamentele, cu intenţia de a participa la Jocurile Olimpice din 2024, dar calendarul său după acest prim weekend de concurs la Chicago rămâne incert, ca şi participarea sa la Olimpiada de anul viitor.

„Pentru Paris, deocamdată, aş spune că voi fi acolo indiferent de situaţie”, declarase americanca în septembrie 2022, fără să ştie „dacă în calitate de sportivă sau de spectatoare”.

US Classic este unul din evenimentele cele mai prestigioase din calendarul american, o repetiţie generală înaintea Campionatelor SUA, programate la finalul lunii august, la San Jose, scrie Agerpres.