​Kyle Anderson, jucătorul celor de la Minnesota Timberwolves, a obținut cetățenia chineză, transmite Reuters.

Kyle AndersonFoto: Abbie Parr / AP / Profimedia

Americanul ​Kyle Anderson, de la Minnesota Timberwolves, a obținut cetățenia chineză

Americanul în vârstă de 29 de ani din New York este cel mai recent sportiv de elită care a obţinut cetăţenia chineză prin naturalizare şi primul jucător de baschet care face acest lucru, transmite News.ro.

„(Anderson) a obţinut cetăţenia chineză în această dimineaţă şi s-a întâlnit cu Yao Ming, preşedintele Asociaţiei Chineze de Baschet", a precizat CBA (n.r. Asociaţia chineză de baschet) într-o postare pe contul său oficial Weibo.

Cetăţenia i-ar putea permite lui Anderson să joace pentru China la Cupa Mondială FIBA care va începe la data de 25 august în Filipine, Japonia şi Indonezia, precum şi la Jocurile Olimpice de la Paris din vara lui 2024.

FIBA permite echipelor să aibă un jucător naturalizat pe lista de jucători. Presa chineză a scris că bunica maternă a lui Anderson s-a născut în Jamaica dintr-un tată chinez şi o mamă jamaicană.

China anunţase anterior o echipă de 18 jucători pentru Cupa Mondială, dar FIBA a precizat că listele finale vor fi confirmate doar după o reuniune tehnică care va avea loc înainte de începerea turneului.