David Popovici va participa la Campionatele Mondiale de natație de la Fukuoka (Japonia), iar presa din SUA a avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivului român.

David PopoviciFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

David Popovici, favorit în proba de 200 m liber la Mondialele de la Fukuoka

După ce a devenit dublu campion mondial în vara lui 2022, la Budapesta, Popovici pare că nu va avea nival nici în acest an, cel puțin la 200 m liber. Deși are doar al șaptelea timp al anului în această probă, americanii cred că românul este principal favorit la Fukuoka.

„David Popovici este favoritul principal la aurul la 200 de metri liber. Anul trecut, el a câştigat titlul mondial la mai mult de o secundă distanţă. Popovici sperie pe toată lumea, dar Richards, Hobson şi Smith înoată sub 1:45 şi pot spera la o medalie” -Swimming World Magazine.

La ultima competiția la care a participat, Sette Colli Trophy, David a reușit să își adjudece medalii de aur la 100 și 200 m liber.

Campionatele Mondiale de la Fukuoka se vor desfășura în perioada 23 - 30 iulie.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.