​David Popovici (18 ani) a ajuns în Japonia, țară unde va lua parte în perioada 14-30 iulie la Campionatele Mondiale de Înot. Competiția va fi găzduită de orașul Fukuoka.

David PopoviciFoto: Cris BOURONCLE / AFP / Profimedia

>> David Popovici va fi student la psihologie în București

Prima imagine cu David în Japonia a fost postată de preparatorul fizic al sportivului, Dragoș Luscan.

„Salutări din Centrul Olimpic din Tokyo! Am ajuns în acest oraș vibrant și suntem plini de entuziasm în pregătirea pentru Campionatul Mondial de înot care urmează!

Campionatul Mondial va avea loc în Fukuoka și aduce împreună cei mai buni înotători din întreaga lume, demonstrându-și abilitățile, dedicarea și determinarea.

Fiți cu ochii pe actualizări pe măsură ce ne îmbarcăm în această călătorie incredibilă. Hai România!” - Dragoș Luscan.

David Popovici va lua parte în două probe, el fiind campion mondial en-titre în ambele: 100 de metri liber și 200 de metri liber.

Finala de la 200 m liber va avea loc în cursul zilei de 25 iulie, iar cea de la 100 m liber se va disputa pe 27 iulie.

Competiția din Japonia va fi o importantă repetiție pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din vara anului 2024. David a precizat în mai multe rânduri că visează să cucerească o medalie de aur pentru România.

>> Fenomenalul David Popovici explică de ce a ales să rămână în România

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.