Larry Nassar, fostul medic al Federaţiei Americane de Gimnastică, condamnat la 175 de ani de închisoare după ce a abuzat sexual sute de gimnaste, a fost înjunghiat de un alt deţinut, a anunţat presa americană.

Larry NassarFoto: SCOTT OLSON / Getty images / Profimedia

Larry Nassar, înjunghiat de 10 ori în inchisoare, dar în stare stabilă

Biroul Federal al Penitenciarelor a confirmat că un deţinut de la penitenciarul din Coleman (Florida), a fost atacat duminică după-amiază, dar a refuzat să îl identifice pe deţinut din motive de confidenţialitate şi securitate.

„Personalul a luat măsuri imediate pentru a salva viaţa deţinutului” - Benjamin O'Cone, purtător de cuvânt al Biroului Federal al Penitenciarelor.

Deţinutul a fost transportat de către personalul de urgenţă la un spital local pentru tratament şi evaluare.

Nassar a fost înjunghiat de 10 ori: de două ori în gât, de două ori în spate și de șase ori în piept, dar se află în stare stabilă, potrivit lui Joe Rojas, președintele sindicatului local al ofițerilor de corecție.

FBI a fost notificat cu privire la incident şi o anchetă internă este în curs de desfăşurare, a adăugat O'Cone.

Niciun alt membru al personalului sau deţinut nu a fost rănit.

Larry Nassar a fost condamnat la 175 de ani de închisoare

Fostul medic sportiv Larry Nassar îşi va sfârşi zilele în închisoare, primind o pedeapsă de 175 de ani pentru agresarea a peste 300 de tinere gimnaste, în cel mai mare scandal din istoria sportului american.

Printre aceste gimnaste s-au numărat Simone Biles, Aly Raisman şi McKayla Moraney, medaliate cu aur la Jocurile Olimpice.

Procesele care i-au fost intentate lui Nassar au zguduit lumea gimnasticii şi sportului american, antrenând plecarea mai multor responsabili ai federaţiei, care i-au permis acestuia să abuzeze tinerele gimnaste atât de multă vreme, în ciuda numeroaselor plângeri primite.

Lassar Nassar a activat în perioada 1994-2016 în cadrul Federaţiei americane de gimnastică, al Comitetului Olimpic (USOC) şi al Universităţii de stat din Michigan.