Bernadette Szocs a revenit incredibil în finala cu Xiaoxin Yang și a cucerit medalia de aur în proba de simplu feminin la tenis de masă, marți, la Jocurile Europene. Sportiva noastră a afirmat că prin succesul de la Cracovia i s-a îndeplinit un vis.

Bernadette SzocsFoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Bernadette Szocs: „A fost cea mai bună variantă a mea”

„Sunt cea mai fericită. Mi s-a îndeplinit visul cel dorit de atâta timp. Nu mai am cuvinte. Sunt cea mai fericită. Am avut alături oameni fantastici care au crezut mereu în mine şi le mulţumesc pentru tot sprijinul.

Nu m-a interest scorul absolut deloc. Ştiam că sunt în finală şi că totul este posibil. Dacă mă uitam la tabelă, aș fi pierdut pentru că deveneam mai sensibilă.

Sunt foarte mândră de mine. A fost cea mai bună variantă a lui Bernadette Szocs în acest concurs” - Bernadette Szocs pentru COSR.

Bernadette Szocs, medalie de aur la Jocurile Europene 2023 – Finală superbă și răsturnare de scor

În finala probei de simplu feminin la tenis de masă, Bernadette Szocs a învins-o pe Xiaoxin Yang (Monaco), după ce a fost condusă și a revenit senzațional.

După un început excelent, Yang a condus cu 2-0 și 3-1, dar Szocs a revenit până la 3-3, iar în setul decisiv românca s-a impus categoric, scor final 4-3 (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3)

De știut:

  • Bernadette Szocs a obținut luni medalia de bronz în proba de dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu.
  • Elizabeta Samara a câștigat medalia de bronz în proba de simplu feminin.