Echipajul feminin de patru rame al României a cucerit medaliile de aur, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Bled (Slovenia).

Echipaj de patru rame feminin al RomanieiFoto: CTK / Alamy / Alamy / Profimedia

România, record european în proba de patru rame feminin

Echipajul compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereș a fost cronometrat cu timpul de 6:22.69 (record european).

Tricolorele au fost urmate în clasamentul final de Marea Britanie (6:23.72) şi Olanda (6:27.10), scrie Agerpres.

Tot sâmbătă, echipajul de patru vâsle masculin, compus din Mihai Chiruță, Constantin Adam, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache, a ocupat locul 5 în Finala A.

În semifinala A/B2 a probei de dublu vâsle masculin, echipajul compus din Florin Arteni şi Ciprian Tudosă a încheiat cursa pe locul 4 şi va concura în Finala B.

Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Ioana-Mădălina Moroşan, Andrada-Maria Moroşanu, Cristina Drugă şi Patricia Cireş, s-a clasat pe primul loc în Finala B de sâmbătă şi a ocupat astfel poziţia 7 în clasamentul general.

De știut:

  • România a calificat nouă echipaje în finalele A de la Bled, ultimul care a obţinut prezenţa în finală fiind cel de dublu rame masculin, compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, după locul al doilea reuşit în semifinala de sâmbătă.
  • Sportivii români vor mai evolua sâmbătă în finala de la 8+1 masculin (ora 15:29).
  • România participă cu 11 echipaje la Europenele din Slovenia.
  • România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.