David Popovici va participa la şase probe individuale cu prilejul Campionatelor Naţionale de înot în bazin de 50 m de la Otopeni (5-9 aprilie).

David PopoviciFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

David Popovici, șase probe individuale la Naționalele de la Otopeni

Într-un interviu pentru Agerpres, antrenorul Adrian Rădulescu a anunțat în ce probe va lua startul dublul campion mondial și european (100 și 200 m liber). David va concura și în câteva probe de ștafetă, dar nu şi în proba de 200 m liber.

„În această perioadă ne-am concentrat pregătirea pe dezvoltarea fizică generală şi 'stabilizarea' performanţelor. Sunt paşi importanţi pentru un tânăr aflat în proces de maturizare cu scopul de a preveni accidentările şi a reduce solicitările specifice sportului de performanţă.

David va concura la 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate şi 50 m fluture. Sigur, va participa şi la câteva din ştafetele clubului. Ne-am dori să vedem progres la celelalte procedee şi probe.

Nu ne-am dorit-o pentru acest concurs (proba de 200 m liber). Proba de 100 liber a rămas pentru că este normal să concureze alături de colegii cu care se urmăreşte crearea unei ştafete pentru Paris. Trebuie să se sprijine reciproc'” - Adrian Rădulescu, citat de Agerpres.

Obiectivele lui David Popovici în 2023

Dacă în 2022, Popovici a concurat în cinci competiţii majore, Europene şi Mondiale de seniori şi juniori, Mondiale în bazin scurt, în acest an va lua startul la Mondialele de la Fukuoka (14-30 iulie) şi la Europenele în bazin scurt de la Otopeni (5-10 decembrie). Nu va lua startul la Europenele Under-23, altă competiţie majoră din acest an.

„Nu există un obiectiv major în acest an, ci doar dorinţa de a avea o prestaţie cât mai bună la CM de la Fukuoka.

Un obiectiv secundar pentru Campionatele Naţionale a fost îndeplinit: competiţia o să fie transmisă de TVR.

David vrea să se califice la JO 2024 în probele de 50, 100, 200, 400 m liber, dar poate reuşeşte să îndeplinească baremul şi la alte probe” - Adrian Rădulescu.

Întrebat dacă apărarea celor două titluri mondiale se încadrează printre obiectivele lui Popovici, Rădulescu a spus: „Ideal da, dar nu neapărat!'”

David Popovici va debuta la Naţionale miercuri în proba de 50 m liber, iar în ziua a doua se va alinia la 50 m fluture.

La Naţionalele în bazin olimpic din 2022, Popovici a câştigat titlul în probele de 50 m, 100 m, 200 m şi 400 m liber.

David Popovici a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur, la cele cinci mari competiţii la care a participat în 2022.