​Maria Boldor, 26 de ani - scrimeră la CSA Steaua, a fost depistată pozitiv la un control efectuat acasă la sportivă.

Maria BoldorFoto: Captura YouTube / Steaua TV

Maria Boldor, depistată pozitiv

Conform Prosport, proba A a Mariei Boldor este pozitivă, lucru care a fost confirmat pentru sursa citată și de un oficial al Federației Române de Scrimă.

„Proba A a Mariei Boldor este pozitivă. Urmează să se efectueze și proba B” - un oficial al Federației Române de Scrimă.

Conform gsp.ro, substanța interzisă este ostarină, cea cu care a fost găsit dopat și Lucian Bute în 2016. Vorbim despre un steroid anabolizant care a fost interzis de WADA încă din 2008.

„Ostarina este o substanță nespecifică, încadrată la secțiune de steroizi anabolici androgeni, iar efectul este anabolizant.

Cazul este în curs de gestionare, iar noi suntem autoritatea de gestionare a rezultatelor. A fost în planul nostru de control doping, era și acest control doping în afara competiției” - Gabriela Andreiașu, președinte ANAD, conform gsp.ro.

Dacă și proba B va fi pozitivă, atunci sportiva legitimată la CSA Steaua va fi suspendată, după modelul Simona Halep (suspendată și ea provizoriu pentru dopaj).

Maria Boldor a cucerit medalia de bronz la Mondialele din 2022, de la Cairo. De asemenea, ea este campioană națională și a câștigat și Cupa României la floretă individual feminin.

În acest moment, Maria Boldor se află pe locul 18 în ierarhia mondială.

Controlul în urma căruia Maria a fost depistată pozitiv a avut loc în noiembrie 2022, iar suspendarea provizorie a început din data de 11 ianuarie 2023.