Soția lui Mike Cavendish a dezvăluit că ciclistul britanic a fost târât de picioare și amenințat cu un cuțit „în stil Rambo” în timpul jafului din 2021, informează BBC.

Mark CavendishFoto: Massimo Paolone / LaPresse / Profimedia

Procurorii au spus că bărbaţi mascaţi au pătruns în casa familiei din Ongar, Essex, pe 27 noiembrie 2021. Doi suspecţi, Romario Henry (31 de ani) şi Oludewa Okorosobo (28 de ani), neagă acuzaţiile de jaf, în procesul deschis la Chelmsford Crown Court.

Soţia lui Cavendish, Peta, a depus mărturie în cadrul procesului şi a descris incidentul drept „cel mai îngrozitor coşmar”.

Suspecţii au plecat cu două ceasuri Richard Mille, evaluate la 400.000 şi 300.000 de lire sterline, precum şi cu valize şi telefoane.

Soția lui Mark Cavendish, detalii despre „cel mai îngrozitor coșmar”

Peta Cavendish a spus că era în pat când a fost trezită de un zgomot de la parter.

„În timp ce coboram câţiva paşi pe scări, auzeam bărbaţi vorbind, dar încă era întuneric”, a spus ea, subliniind apoi că a văzut „siluete bărbăteşti cu cagule” care alergau „spre partea de jos a scărilor”.

Ea a descris modul în care suspecţii au urmărit-o în dormitor, unde i-au „târât” soţul „de picioare şi au început să-l lovească”.

„Unul dintre ei i-a ţinut un cuţit mare negru la gât şi i-a spus „unde sunt ceasurile?” şi „vrei să bag cuţitul în tine?”.

Ea a fost de acord cu procurorul Edward Renvoize că părea a fi un cuţit în stil Rambo.

Un cuţit Rambo este, în general, descris ca un cuţit de supravieţuire, cu zeci de dinţi de fierăstrău, aşa cum este prezentat în franciza Rambo.

„Au fost foarte specifici cu privire la un ceas. Am încercat să le explic că, de fapt, am fost jefuiţi cu câţiva ani în urmă, când totul a fost luat” - Peta Cavendish.

Soția cicilistului a spus că bărbații au cerut să li se arate seiful, dar că acesta era gol şi că oricum nu putea fi deschis, deoarece bateriile erau stricate.

Ea a spus că soţul ei fusese „externat de patru zile” în acel moment, după un accident cu bicicleta, în urma căruia s-a ales cu trei coaste rupte şi o ruptură la plămânul stâng.

Peta Cavendish a spus că în cele din urmă au luat ceasul de 400.000 de lire sterline „Mark raced in”, care avea o curea albastră şi care era pe un pervaz. Ea a subliniat că i-au luat şi ceasul Richard Mille de 300.000 de lire sterline de pe noptieră.

Au întors dormitorul „cu susul în jos”, a spus ea, iar când au plecat, Cavendish a apăsat o alarmă de panică pentru a alerta o firmă de securitate privată şi poliţia.

Mark Cavendish a mărturisit cum un bărbat „l-a ţinut”, în timp ce altul „a scos un cuţit şi mi l-a ţinut în faţă”.

Ciclistul le-a spus juraţilor că este un ambasador pentru ceasurile Richard Mille şi că uneori i s-au împrumutat ceasuri pe care să le poarte.

Întrebată despre ceasul ei care a fost furat, Peta a spus că a fost „doar unul”, adăugând: „A fost făcut pentru mine”.

Mark a subliniat că cele două ceasuri au fost „furnizate ca parte a statutului de ambasador”.

Ali Sesay (28 de ani) a recunoscut două acuzaţii de jaf la o audiere anterioară. Procuratura a spus că al patrulea şi al cincilea suspect, Jo Jobson şi George Goddard, nu au fost găsiţi.

Procesul este de aşteptat să se încheie până la sfârşitul acestei săptămâni, scrie News.ro.