​Ciclistul britanic Mark Cavendish, care are în palmares 34 de victorii de etapă în Turul Franţei, a fost agresat de patru bărbaţi înarmaţi în timpul unei spargeri la locuinţa sa, la 27 noiembrie, informează bbc.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cavendish, în vârstă de 36 de ani, a declarat că el, soţia sa Peta şi copiii lor au fost ameninţaţi cu cuţitul de către cei patru bărbaţi şi că el a fost atacat cu violenţă.

Sportivul suferise recent, la 21 noiembrie, două fracturi la coaste şi avea un plămân afectat puternic după o căzătură.

Poliţia din Essex a anunţat că niciunul dintre membrii familiei sportivului nu este rănit grav, însă cu toţii sunt foarte afectaţi de incident.

Agresorii au furat o valiză Louis Vuitton şi două ceasuri valoroase. Bărbaţii încă nu au fost prinşi de poliţişti, potrivit News.ro.

Cavendish a povestit incidentul într-un mesaj postat pe Twitter, în care a precizat că agresorii erau mascaţi şi înarmaţi. Ei au intrat în locuinţa sportivului în timp ce familia dormea.

"Printre lucrurile luate de ei s-au numărat două ceasuri de mare valoare sentimentală. Însă ceea ce este mult mai rău este că ni s-au luat simţul siguranţei, intimităţii şi demnitatea pe care oricine are dreptul să le aibă în propria casă. Efectul pe care acest coşmar l-a avut asupra familiei mele este dureros de evident, aşa că îi rog pe toţi cei care ar putea să ne ajute cu informaţii să sune la 101”, a scris ciclistul.

Mark Cavendish şi-a prelungit marţi contractul cu echipa Deceuninck-Quick-Step.