La aproape 40 de ani de când a plecat din România, fosta atletă olimpică Ileana Găvozdea, devenită peste Ocean Ilana Holloway, face o confesiune cuprinzătoare despre încercările din anii comunismului și viața de emigrant în Statele Unite. O poveste cu lumini și umbre despre suferință, piedici, episoade tulburătoare, dar și despre întorsăturile nebănuite ale destinului, care aveau s-o transforme într-un arhitect de succes în New York.

Ileana Găvozdea, colaj fotoFoto: GSP

Fiică a unui demnitar al vremurilor - tatăl ei era vicepreședinte al CPCP (Comitetul Central pentru Consiliile Populare), Ileana Găvozdea s-a născut la Cluj, în 1955, oraș pe care familia Găvozdea l-a părăsit în 1969 pentru a se stabili la București, unde tatăl ei își câștiga existența. Venirea în Capitală, într-o perioadă în care regimul era de neclintit, avea să o trimită pe Ileana într-o aventură amețitoare, care continuă chiar și astăzi, în Mexic, acolo unde ea s-a stabilit.

Gazeta Sporturilor a aflat de povestea Ilenei Găvozdea în urmă cu câteva săptămâni. La 65 de ani, fosta săritoare în lungime, care participa sub drapelul României la Jocurile Olimpice de Tineret din 1972, s-a hotărât să-și pună toate amintirile pe hârtie. Mai simplu spus, să-și scrie autobiografia.

Citește continuarea pe GSP.ro