Jucătorul de golf legendar Tiger Woods a refuzat între 700 și 800 de milioane de dolari, sumă care i-a fost oferită pentru a juca într-un circuit organizat cu susținerea Arabiei Saudite, relatează The Wall Street Journal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dezvăluirea a fost făcută într-un interviu acordat marți televiziunii americane Fox News de către Greg Norman, directorul LIV Golf, circuitul finanțat de fondul suveran al Arabiei Saudite.

„Uite, Tiger este cineva care mută munții din loc. Bineînțeles că te uiți la cel mai bun dintre cei mai buni”, a spus Norman cu privire la oferta astronomică.

Jucătorul de golf american a refuzat să participe la circuitul LIV Golf și i-a criticat pe cei care i s-au alăturat.

Tiger Woods rămâne fidel PGA Tour

„Nu sunt de acord cu asta. Cred că și-au întors spatele la ceea ce le-a permis să ajungă în această poziție”, a spus el la o conferință de presă de luna trecută.

Circuitul controversat din cauza finanțării de către saudiți a atras mai mulți jucători de top prin oferirea unor prime de participare uriașe și bonusuri semnificative în caz de victorie.

LIV Golf este văzut ca o amenințare la adresa PGA Tour, circuitul tradițional de golf din Statele Unite și America de Nord.

Circuitul nord-american a suspendat peste 10 jucători de golf care au ales să participe la turneul finanțat de saudiți, printre care și Phil Mickelson și Dustin Johnson.

Forbes estimează averea lui Tiger Woods la un miliard de dolari, el fiind doar unul dintre cei 3 sportivi miliardari ai planetei, alături de baschetbaliștii LeBron James și Michael Jordan.

Woods a revenit pe terenul de golf în luna aprilie a acestui an după ce a fost implicat îngr-un accident grav de mașină în februarie 2021.