Tiger Woods a anunţat marţi că va juca joi la Masters-ul de la Augusta (Georgia), pe care l-a câştigat de cinci ori până acum, oficializându-şi astfel revenirea în competiţiile de golf, la mai bine de 14 luni de la accidentul rutier care aproape l-a costat viaţa, scrie AFP.

Tiger WoodsFoto: tigerwoods.com

„Vreau să joc, asta este dorinţa mea”, a spus Woods (46 de ani), care se va autotesta miercuri pentru a vedea cum răspunde corpul său la acest efort.

Câştigător a cinci turnee Masters în cursul carierei sale, Tiger Woods a fost grav rănit la picioare într-un accident de circulaţie petrecut în februarie 2021, iar revenirea sa în circuitul profesionist era pusă sub semnul întrebării.

Primul din seria turneelor de Mare Şlem din 2022 se va juca la Augusta National în perioada 7-10 aprilie, scrie Agerpres.

Tiger Woods a suferit un accident grav de mașină

În februarie 2021, Tiger Woods a pierdut controlul mașinii pe care o conducea și s-a rostogolit de mai multe ori într-o zonă predispusă accidentelor a unei autostrăzi de lângă Los Angeles. La sosirea echipelor de intervenție, multiplul campion al golfului profesionist era conștient, dar avea multiple răni la nivelul membrelor inferioare.

Woods a fost extras din mașină cu ajutorul unui instrument de descarcerare special. Polițistul care a ajuns primul la fața locului a declarat că jucătorul „a avut mare noroc că a scăpat cu viață”.

Jucătorul de golf a fost dus de urgență la centrul de traumatologie Harbor-UCLA, unde a fost operat pentru multiple fracturi deschise la piciorul drept, care au necesitat și implantarea unor șuruburi și tije de susținere. Ulterior, starul din lumea golfului a fost transferat la Cedars-Sinai Medical Center.