Delegația României a cucerit nu mai puţin de zece medalii (şase de aur, una de argint şi trei de bronz) la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Belgrad.

Romania, zece medalii la CE de tenis de masa pentru cadeti si juniori de la BelgradFoto: frtmromania.ro

România, zece medalii la CE Tenis de masă pentru cadeți și juniori

Bilanţul cel mai bogat l-au reuşit juniorii (U19), cu patru medalii de aur, una de argint şi trei de bronz, în timp ce la cadeţi (U15) am obţinut două medalii de aur, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Eduard Ionescu a câştigat medalia de aur la simplu juniori, după ce a trecut în semifinale de Darius Movileanu (medaliat cu bronz) cu 4-1, iar în finală l-a învins pe polonezul Maciej Kubik cu 4-1.

La dublu masculin, Eduard Ionescu şi Darius Movileanu au cucerit aurul după 3-0 în finala cu francezii Hugo Deschamps/Thibault Poret. În semifinale, Ionescu şi Movileanu au câştigat cu 3-0 în faţa altor francezi, Adrien Coton/Alexis Kouraichi.

Iulian Chiriţă a câştigat titlul continental la dublu mixt, alături de germanca Annett Kaufmann, în timp ce Darius Movileanu şi Elena Zaharia s-au ales cu medaliile de bronz.

În proba de simplu a junioarelor, Elena Zaharia şi-a adjudecat bronzul, după ce a pierdut semifinala cu franţuzoaica Charlotte Lutz (1-4).

Echipa masculină de juniori (Darius Movileanu, Iulian Chiriţă, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Dragoş Bujor) a câştigat medaliile de aur, iar cea feminină (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, Evelyn Ungvari şi Andrea Teglas) a obţinut argintul.

La Under-15, echipa României (Alesia Sferlea, Bianca Mei-Roşu, Cristina Sîngeorzan şi Andreea Jifcu) a câştigat aurul, iar un alt titlu european a fost adus de Bianca Mei-Roşu, la dublu cadete, alături de poloneza Natalia Bogdanowicz. Mei-Roşu şi Bogdanowicz au trecut în semifinale de franţuzoaicele Jade Quynh-Tien Huynh/Elise Pujol cu 3-1, iar în finală le-au învins perechea germană Koharu Itagaki/Josephina Neumann cu 3-0, scrie Agerpres.