Descalificat inițial pentru că se afla în totalitate sub apă în momentul în care a terminat finala probei de 50 m spate, Justin Ress a primit până la urmă medalia de aur, în urma unei decizii luate de organizatorii Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Justin Ress, campion mondial la 50 m spate - Robert Glință, locul 5

După finala în care a participat și Robert Glință, Hunter Armstrong a urcat pe prima treapă a podiumului la ceremonia de decernare a medaliilor. Chiar dacă în acel moment era campion mondial, americanul părea vizibil supărat de modul în care a fost jefuit compatriotul său.

„Am fost foarte mândru de Justin. A fost o cursă grozavă. Ne-au despărțit doar două sutimi. Aș fi preferat să iau locul 2 și să îl am alături de mine decât să obțin eu titlul în urma descalificării. Nu așa mi-am dorit să fie. Este un atlet uimitor, un mare talent. Este capabil de atât de multe. Să îi fie luată medalia... e nasol”, a spus Hunter Armstrong, înainte ca organizatorii să își schimbe decizia.

După câteva momente, Ress a fost anunțat că decizia de excludere a fost anulată și a primit distincția în cadrul unei ceremonii speciale, fără ca ceilalți medaliați să fie prezenți pe podium.

Astfel, Hunter Armstrong (24.14) s-a ales cu argintul, polonezul Ksawery Masiuk (24.49) a primit bronzul, iar italianul Thomas Ceccon (24.51) a rămas fără medalie.

De asemenea, Robert Glință și grecul Apostolos Christou au ajuns pe locul 5.

De știut:
  • Robert Glință a mai luat parte și în finala de la 100 m spate, probă unde a încheiat pe locul 8.
  • Reamintim că România a cucerit două medalii la competiția din țara vecină: David Popovici a devenit campion mondial în probele de 100 și 200 m liber.