​David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber din cadrul CM de Natație de la Budapesta. Sportivul nostru a avut cel mai bun timp, el reușind să-l devanseze chiar și pe celebrul Caeleb Dressel (SUA - 47.95). Americanul este campion olimpic și principalul favorit la câștigarea probei.

David PopoviciFoto: Petr David Josek / AP - The Associated Press / Profimedia

Semifinalele de la Campionatul Mondial de Natație vor avea loc marți de la orele 19:26 și 19:31 (orele României). David va lua startul în prima semifinală.

În România competiția de la Budapesta nu este transmisă în direct, dar cursele pot fi urmărite live pe siteul oficial al competiției.

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”

David Popovici, campion mondial în proba de 200 m liber

David a spulberat recordul mondial de juniori pe care îl stabilise cu doar o zi în urmă (în semifinale). Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1:43.21 și a cucerit medalia de aur de la CM de Natație.

Podiumul a fost completat de Sunwoo Hwang (1:44.47 - Coreea de Sud) și Tom Dean (1:44.98 - Marea Britanie - campion olimpic la Tokyo).

Aflat la prima sa participare la o ediţie de Campionat Mondial de înot pentru seniori, David Popovici va mai lua startul în proba de 100 m liber.

Sportivul clubului CS Dinamo a devenit al treilea campion mondial (primul într-o probă masculină) din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (1986 - 50 m liber) și Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.