Americanul Errol Spence, deţinătorul centurilor WBC şi IBF la categoria welter, şi-a adăugat în palmares titlul WBA, după ce l-a învins în runda a zecea, prin oprirea meciului de către arbitru, pe cubanezul Yordenis Ugas, al cărui ochi era prea tumefiat, sâmbătă în cadrul unei gale desfăşurate la Arlington (Texas), relatează AFP.

Errol SpenceFoto: Jeffrey McWhorter / AP - The Associated Press / Profimedia

Pugilistul în vârstă de 32 de ani a înregistrat a 28-a victorie din tot atâtea meciuri, dintre care 22 înainte de limită.

Spence şi-a dominat adversarul cu uppercuturi şi croşee de stânga, care au afectat pometul şi ochiul drept al adversarului său. După ce l-a consultat în runda a opta pe cubanez, autorizând continuarea meciului, medicul a intervenit din noua în runda a zecea, constatând că are vederea prea alterată pentru a mai continua, iar arbitrul a pus capăt meciului.

Boxerul cubanez, în vârstă de 35 de ani, a suferit a cincea înfrângere din carieră, în care a obţinut 27 de victorii (12 înainte de limită).

Spence a revenit cu dreptul în ring după un an şi jumătate fără să boxeze din cauza unei dezlipiri de retină suferită la un antrenament, care a necesitat o intervenţie chirurgicală. Din această cauză, el nu nu a putut boxa cu filipinezul Manny Pacquiao, anul trecut.

Legenda filipineză a boxat atunci cu Ugas, iar acesta din urmă şi-a păstrat titlul prin decizia unanimă a arbitrilor, fiind totodată ultimul meci pentru "PacMan", retras din activitate, scrie Agerpres.