Omar Hegazy, un egiptean în vârstă de 31 de ani care și-a pierdut un picior într-un accident groaznic, a doborât două recorduri mondiale la înot.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înotătorul din Egipt a bătut recordul pentru „cea mai mare distanță parcursă înotând sub apă cu o singură respirație” și „cea mai lungă distanță parcursă înotând sub apă cu o singură respirație cu ajutorul înotătoarelor”.

În primă fază, Omar Hegazy a înotat 56.48 de metri cu o singură respirație, iar apoi și-a pus o înotătoare și a mai parcurs 76.7 metri, conform Guinness World Records.

Egipteanul a reușit să doboare cele două recorduri în condițiile în care el nu are decât un picior, ca urmare a unui teribil accident de motocicletă suferit cu doar câțiva ani în urmă.

Accidentul care i-a schimbat viața

La vârsta de 25 de ani, Omar Hegazy lucra ca bancher în peninsula Sinai când un accident i-a schimbat viața. Un camion a dat peste motocicleta pe care o conducea, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul stâng după rănile suferite.

Inspirat de alți oameni care au trecut prin aceleași momente dificile ca el, Omar Hegazy a reușit să-și revină și să reînvețe să trăiască independent.

La doar șapte ani după groaznicul accident, egipteanul a reușit să doboare două recorduri mondiale la înot. În afara pregătirii din bazin, Hegazy este speaker motivațional și avocat al persoanelor cu dizabilități. ​