Echipa formată din Iulian Chiriţa și Bianca Mei-Roşu s-a calificat în finala probei de dublu mixt la categoria Under-15, duminică seara, la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Vila Nova de Gaia (Portugalia), informează Agerpres.

Bianca Mei-Rosu si Iulian ChiritaFoto: World Table Tennis

În semifinale, perechea română a trecut cu 3-0 (11-6, 11-4, 12-10) de taiwanezii Yu-An Chang/Pu-Syuan Cheng.

Pentru aur, Chiriţa şi Mei-Roşu se vor duela cu japonezii Sora Matshushima/Miwa Harimoto, care au dispus în cealaltă semifinală de polonezii Milosz Redzimski/Mia Griesel.

În probele de simplu, trei români din cei patru care au evoluat duminică s-au calificat în optimile de finală: la Under-19, Eduard Ionescu l-a învins în şaisprezecimi pe canadianul Terence Yeung, cu 4-1, iar Darius Movileanu a dispus de cehul Ondrej Kveton cu 4-2. La feminin, Elena Zaharia a fost învinsă de japoneza Haruna Ojio cu 4-0 în această fază a competiţiei, iar Ioana Sîngeorzan a trecut de taiwaneza Yi-Chen Hsu cu 4-0.

La Under-15, Dragoş Bujor, Iulian Chiriţa şi Bianca Mei-Roşu sunt calificaţi direct în optimi.

România a cucerit o medalie de bronz prin echipa feminină Under-19, având asigurate alte două medalii, la dublu masculin (U19 şi U15).

România participă cu 12 jucători la Mondialele de juniori, Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Andrei Tomica, respectiv Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, la Under-19, Iulian Chiriţa, Dragoş Bujor, Luca Oprea, Horia Ursuţ, respectiv Bianca Mei-Roşu, la Under-15.