Simone Biles, cvadrulă campioană olimpică, s-a retras miercuri și din finala la individual compus, după ce luase aceeași decizie în finala pe echipe de marți. Sportiva a invocat probleme în ceea ce privește propria sănătate mintală.

Simone BilesFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Forul american de profil a anunţat retragerea lui Biles, iar locul acesteia în finală la individual-compus va fi luat de Jade Carey, coechipiera sa, care a încheiat calificările pe locul 9 şi nu avea drept de participare, fiind deja calificate Biles şi Lee. Regulamentul prevede maxim două sportive din aceeași ţară în finale.

USA Gymnastics a mai precizat că Simone Biles va fi supusă unei evaluări înaintea deciziei de a intra în finalele pe aparate, programate între 1-3 august. Biles este singura gimnastă din competiţie care a obţinut calificarea în toate finalele individuale.

Biles a declarat încă de marți că nu este sigură dacă va concura joi în finala la individual compus. Ea a invocat presiunea pusă pe umerii eila aceste Jocuri Olimpice.

Vedeta gimnasticii americane s-a retras și din finala pe echipe de marți după evoluții ezitante. După retragerea sportivei, SUA a pierdut titlul olimpic în dauna Rusiei. ​