Din postura de campion la Europenele de Natație, Robert Glință a fost primul sportiv român care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Înainte de debut, înotătorul a afirmat într-un interviu că s-a antrenat ”numai şi numai cu gândul la medalia de aur”.

Robert Glinta pregatit de Jocurile Olimpice de la TokyoFoto: COSR

Robert Glință este primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multiplu medaliat european și va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.

Într-un interviu acordat Agerpres, Glința a afirmat că îşi doreşte ca la Jocurile Olimpice de la Tokyo să facă tot ce îi stă în putere pentru a deveni "cea mai bună versiune" a sa, pregătindu-se în ultimii doi ani doar cu gândul la aurul olimpic.

Despre amânarea Jocurilor Olimpice, Glință a susținut că nu a fost dezamăgit, încercând să privească partea plină a paharului și având mai mult timp de pregătire pentru întrecerea supremă.

Referitor la restricţiile impuse de autorităţi în timpul desfăşurării întrecerii, Glinţă a spus că la Tokyo vor avea câştig de cauză sportivii care vor reuşi să se adapteze cât mai uşor.

”În toţi aceşti ani de pregătire, cel puţin în ultimii doi ani, m-am antrenat numai şi numai cu gândul la medalia de aur, pentru că ştiu cât de greu este de obţinut, tocmai datorită competiţiei foarte puternice. Ştiu cât de greu este de atins acest titlu de campion olimpic şi vă daţi seama că mi-o doresc foarte mult şi ţinta mea este să câştig medalia de aur. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla, eu vreau să fac tot ce ţine de mine”, a adăugat portdrapelul României la Tokyo.

Glința nu a ocolit nici subiectul omului momentului în natația românească, David Popovici. În vârstă de doar 16 ani, înotătorul a obținut patru medalii (trei de aur) la Campionatele Europene de juniori de la Roma, doborând și mai multe recorduri.

”Cel puţin acum, după rezultatele pe care le-a obţinut David Popovici în ultima perioadă are potenţial de medalii. David Popovici a obţinut nişte rezultate uluitoare, este de-a dreptul fantastic ceea ce a reuşit să obţină la Campionatul European de juniori”, a spus Robert Glință.

Delegația României, la Tokyo

Echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.