David Popovici a reușit calificarea în semifinalele Campionatelor Europene pentru juniori de la Roma în proba de 50 de metri liber, cu cel mai bun timp. Alți trei juniori români au obținut calificări în semifinale, respectiv finale ale altor probe din cadrul aceleiași competiții.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sâmbătă dimineața, în a cincea zi a Campionatelor Europene de înot pentru juniori, sportivii români s-au făcut din nou remarcați la Roma.

În proba de 50 m liber, David Popovici s-a calificat în semifinale cu cel mai bun timp. El a înotat cursa în 22,37 secunde și va evolua după-amiază în penultimul act, de la ora 20:07, ora României.

David Popovici a reușit o nouă prestație de excepție după ce a doborât, joi și vineri,două recorduri mondiale, la probele de 100 respectiv 200 de metri liber.

În aceeași probă, dar la feminin, Bianca Costea a acces în semifinale, după ce a înotat în serii cu timpul de 25,76 secunde. Semifinala Biancăi va avea loc diseară, de la ora 20:30, ora României.

La 200 m spate feminin, Ioana Marin s-a calificat în semifinale, după ce a înotat în serii cu timpul de 2:21.49 minute. Semifinala Ioanei va avea loc diseară, de la ora 19:42, ora României.

Nu în ultimul rând, în proba de 800 m liber, Vlad Stancu a acces în finală. El a terminat cursa din serii cu timpul de 8:07.62 minute, și va evolua în finală duminică diseara, 11 iulie 2021, de la ora 21:03, ora României.