David Popovici a intrat în atenția presei internaționale doborând record după record la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma. În vârstă de doar 16 ani, sportivul român a fost comparat de italienii de la Gazzetta dello Sport cu rusul Alexander Popov, "țarul" înotului (campion la JO din 1992 și 1996).

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a scris Gazzettta dello Sport despre David Popovici:

"Un puști este cel mai bun din lume la proba regină! Este al 10-lea timp din istorie și va ajunge la Tokyo peste 16 zile din postura de lider în acest sezon! Născut pe 15 septembrie 2004, David Popovici este în acest moment mai rapid decât campionul olimpic, Kyle Chalmers, și campionul mondial, Caeleb Dressel. De la legendarul Popov la incredibilul Popovici...?".

De asemenea, spaniolii de la AS consideră că David Popovici poate cuceri prima sa medalie olimpică la JO de la Tokyo:

"Lumea natației este uluită de românul David Popovici. Caeleb Dressel trebuia să fie vedeta de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu 8 medalii la Mondialele din 2017 și 2019. Dar ceea ce s-a întâmplat acum la Europenele de juniori îi poate da frisoane, iar supremația lui va fi pusă la îndoială.

Asta deoarece lumea acestui sport a rămas uluită de românul David Popovici care a stabilit cea mai bună performanță a sezonului, al 10-lea timp din istorie și al 5-lea cu echipamentul nou din material textil. Recordul mondial este deținut de brazilianul César Cielo, dar în costum de poliuretan. Doar Dressel s-a apropiat de el, însă acum Popovici este mult mai rapid. O stea s-a născut la Foro Italico și ar putea cuceri prima sa medalie olimpică la doar 16 ani".

După ce joi a stabilit recordul mondial în proba de 100 m liber, David Popovici a doborât recordul mondial și la 200 m liber, la Campionatele Europene pentru juniori de la Roma.

Citește și:Ce a declarat David Popovici după ce a stabilit un nou record mondial de juniori în proba de 100 m liber