Tampa Bay Lightning a cucerit pentru al doilea an consecutiv Cupa Stanley, trofeul acordat campioanei Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), după ce s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în cel de-al cincilea meci al finalei cu Montreal Canadiens, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Miercuri seara, tânărul Ross Colton (24 ani) a marcat unicul gol al întâlnirii după 13 minute şi 27 de secunde de joc în repriza secundă, oferind grupării din Florida cea de-a patra victorie în această finală.

Lightning devine astfel prima echipă care câştigă doi ani la rând Cupa Stanley după "dubla" reuşită de Pittsburgh Penguins în 2016 şi 2017.

Anul trecut, Tampa Bay a intrat în posesia mult râvnitului trofeu în faţa formaţiei Dallas Stars, pe care a învins-o în şase meciuri, în finala desfăşurată în "bula sanitară" de la Edmonton.

De această dată, campionii au putut sărbători victoria alături de suporterii lor, pe Arena din Tampa (Florida).

Conform AFP, este prima oară când o echipă din NHL cucereşte cupa pe teren propriu, de la victoria obţinută de Chicago Blackhawks în 2015, chiar în faţa celor de la Tampa Bay Lightning.

Pentru veteranul Pat Maroon (33 ani), acesta este al treilea titlu consecutiv de campion al NHL, după ce a cucerit Cupa Staney şi în 2019, alături de fosta sa echipă, St Louis Blues, precizează site-ul oficial al ligii nord-americane.

La Montreal, unde hocheiul pe gheaţă este sportul rege, iar echipa locală este cea mai titrată din istoria NHL, toată lumea visa să-i vadă pe Canadiens cucerind a 25-a lor Cupa Stanley şi prima după 1993.