​Sportivii Naomi Osaka, Rafael Nadal, Lewis Hamilton, Mohamed Salah, Patrick Mahomes, Max Parrot şi Chris Nikic au primit premii, joi seară, în cadrul Galei Laureus prezentată de la Sevilla şi care a fost un eveniment virtual, pentru a se respecta măsurile din pandemia de coronavirus.

Naomi OsakaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Japoneza Naomi Osaka a primit premiul pentru sportiva anului, ea fiind apreciată atât pentru performanţele de pe teren, cât şi pentru implicarea în cauzele sociale şi pentru susţinerea mişcării Black Lives Matter.

Sportivul anului a fost ales spaniolul Rafael Nadal. “Încă un an spectaculos pentru Rafael Nadal a fost încununat cu trofeul la Roland Garros în octombrie. Victoria din finala French Open a fost a 100-a la turneu pentru el, al 13-lea trofeu şi al 20-lea Grand Slam, un record egalat”, se arată pe contul de Twitter al Laureus.

Şi premiul Lifetime Achievment s-a dus tot la tenis, fiind primit de legendara Billie Jean King.

Britanicul Lewis Hamilton a primit premiul Athlete Advocate of the Year, pentru felul în care a inspirat oamenii în afara pistei de Formula 1, folosindu-şi notorietatea pentru a atrage atenţia asupra nedreptăţilor din lume.

Egipteanul Mohamed Salah (Liverpool) a fost recompensat cu premiul Sporting Inspiration, pentru că pe lângă faptul că a câştigat titlul în Anglia, el a contribuit la construirea unei şcoli, a unui spital şi a unui unităţi de ambulanţă în oraşul său natal.

Premiul pentru echipa anului i-a revenit formaţiei germane Bayern Munchen.

Revelaţia anului este americanul Patrick Mahomes, de la echipa de fotbal american Kansas City Chiefs.

Canadianul Max Parrot (snowboarding) a primit premiul pentru revenirea anului. Parrot anunţa, în ianuarie 2019, că a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin. Opt luni mai târziu, el urma să câştige X Games la Oslo.

A primit la gala de joi un premiu şi Chris Nikic, pentru momentul anului în sport. El a devenit prima persoană cu sindrom Down care a concurat în triatlonul Ironman.

Nadia Comăneci este membru Laureus World Sports Academy, o asociaţie care reuneşte peste 60 dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor şi decernează anual premii, informează News.ro.