Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat, vineri, că a dispus efectuarea unei anchete privind căzătura belgianului Remco Evenepoel în Turul Lombardiei pe 15 august, informează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Noi am sesizat CADF (fundaţia antidopaj) referitor la imaginile pe care le-am văzut la televiziune pentru deschiderea unei anchete, în care să fie audiate persoanele implicate şi pentru a şti mai multe despre ce a fost scos din buzunarul lui Remco Evenepoel", a precizat preşedintele UCI, David Lappartient.

Imaginile în care este văzut Davide Bramati, directorul sportiv al ciclistului, extrăgând un obiect din buzunarul din spate al rutierului, au provocat numeroase comentarii pe reţelele de socializare.

David Lappartient a explicat în legătură cu acest subiect că era vorba de datele transmise de pe bicicleta lui Evenepoel.

Remco Evenepoel, marea speranţă a ciclismului belgian, a suferit numeroase leziuni, inclusiv o fractură de bazin, după o căzătură pe 15 august în Turul Lombardiei.

Cu circa 40 km înainte de finişul Turului Lombardiei, Remco Evenepoel, unul dintre favoriţii cursei, a pierdut controlul bicicletei sale în plină coborâre şi s-a lovit de un parapet în timp ce traversa un pod de piatră, iar apoi a căzut în gol de la circa şase metri.

El a fost transferat la spitalul din Como, iar câteva zile mai târziu a fost mutat la clinica din Herentals.