Boxerul norvegian în vârstă de 23 de ani, Hadi Srour, a fost depistat cu urme de eritropoietină în sânge, deși acesta contestă rezultatele testelor, potrivit Mediafax.

Hadi SrourFoto: Captura YouTube

Srour a declarat, conform Gulf Times, că nu are idee cum rezultatele testelor au fost pozitive, menționând că substanța respectivă poate fi administrată doar prin injecții. Proba de urină a fost prelevată la data de 15 iulie, după o scurtă vacanță, în care sportivul a luat parte la un festival de muzică.

”Treizeci și trei de zile mai târziu am fost din nou testat pentru o luptă profesională în Germania. Am dat o probă de urină și una de sânge. Ambele au fost negative”, a completat Hadi Srour.

Federația Norvegiană de Box a anunțat că Srour nu va lua parte la mondialele din Rusia. El ar fi fost singurul reprezentant al Norvegiei la evenimentul de la Yekaterinburg, care va avea loc în perioada 7-21 septembrie.

Mondialele i-ar fi oferit lui Srour șansa de a se califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Norvegia nu a mai avut un boxer la Jocurile Olimpice, din anul 1996.

Srour a contestat rezultatele testelor și așteaptă rezultatele celei de-a doua probe.