Delegaţia României care va fi prezentă la a 15-a ediţie de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, programată în perioada 21-27 iulie, la Baku, capitala Azerbaidjanului, are ca obiectiv obţinerea a 8-10 medalii, a declarat vineri, secretarul general al COSR, George Boroi, potrivit Agerpres.

Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku 2019Foto: Facebook - EYOF BAKU 2019

"Obiectivul propus de către federaţiile sportivilor care vor avea sportivi la Baku este de a obţine în jur de 8-10 medalii. Eu zic că este un obiectiv realist, sperăm să îl depăşim, mai ales că la această ediţie s-a înregistrat un număr record de participanţi, vom fi prezenţi cu două echipe valoroase de handbal şi de volei feminin, şi celelalte ramuri sportive care sunt olimpice", a afirmat Boroi la Izvorani, unde a fost prezentată delegaţia României.

Oficialul COSR le-a transmis sportivilor că FOTE este o şansă pentru a arăta că sunt pregătiţi pentru Jocurile Olimpice: "Baku 2019 este un reper pentru noi toţi, pentru voi care faceţi parte din echipa olimpică, şi pentru noi cei care vă susţinem, începând cu domnul Covaliu care din păcate astăzi nu este aici, dar v-a transmis că se va alătura echipei în perioada imediat următoare, şi până la cei care au avut grijă să ofere condiţiile necesare. Festivalul Olimpic al Tineretului European oferă o şansă unică de a arăta tuturor că sunteţi pregătiţi, că viitorul este al vostru, că sunteţi pe drumul care duce către marea performanţă. Concuraţi la adevărata voastră valoare şi daţi tot ce este mai bun. Este un moment al luptei oneste, al încercărilor, dar şi al experienţei".

Ceremonia de prezentare a echipei olimpice a avut loc vineri, la Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000, din Izvorani, unde au fost prezenţi sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care vor lua startul în întrecerile de atletism, ciclism, gimnastica artistică, handbal, înot, judo, lupte, tenis şi volei, opt dintre cele zece sporturi din competiţie.

România va fi reprezentată de 103 sportivi la cea de-a 15-a ediţie de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, programată în perioada 21-27 iulie 2019 la Baku, capitala Azerbaidjanului.

Click aici pentru componența echipei olimpice a României.