Federaţia de gimnastică (USAG) refuză să renunţe la dreptul de a coordona acest sport, aşa cum a cerut Comitetul Olimpic american (USOC), în urma scandalului Larry Nassar, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Într-un mail primit luni, conducătorii USA Gymnastics anunţă că au decis să nu renunţe la statutul lor de federaţie naţională recunoscută de USOC. Ei ne-au adresat o serie de întrebări despre această procedură. Astfel, noi vom colabora cu USA Gymnastics pentru a răspunde întrebărilor lor şi în acelaşi timp vom trece la faza următoare a procesului", a declarat Sarah Hirshland, directoare generală a Comitetului Olimpic American, citată de lequipe.fr.

Procesul de retragere a dreptului de a coordona acest sport, anunţat la 5 noiembrie, va continua cu numirea unei comisii de trei persoane, care va face o recomandare la încheierea audierilor.

Nu ar fi pentru prima dată când USOC ar retrage dreptul unei federaţii de a coordona o disciplină sportivă, în această situaţie mai aflându-se forurile de handbal şi taekwondo.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Gimnastică: Federaţia americană, la un pas de a fi dizolvată de Comitetul olimpic din cauza afacerii Nassar

Fost preşedinte al federaţiei americane de gimnastică, arestat pentru sustragerea de probe în cazul Larry Nassar

Larry Nassar, doctorul care a agresat gimnastele lotului SUA, bătut iar în închisoare

Larry Nassar, fost medic al echipei de gimnastica a SUA, condamnat la 60 de ani de inchisoare

Gimnasta McKayla Maroney sustine ca a fost abuzata sexual de medicul Larry Nassar inca de la 13 ani

Gimnastica: Gabby Douglas (campioana olimpica) spune ca a fost agresata sexual de medicul Larry Nassar

Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnastica a SUA acuzat de agresiune sexuala, a pledat vinovat