​Steve Penny, fost preşedinte şi CEO al federaţiei americane de gimnastică (US Gymnastics), a fost arestat, miercuri, în Tennessee, fiind acuzat că a sustras documente de la ferma soţilor Bela şi Marta Karolyi, care ar fi reprezentat probe în cazul medicului Larry Nassar, condamnat pentru că a abuzat sexual sute de gimnaste, informează BBC, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Penny ar fi sustras documentele în timpul anchetei ce îl viza pe Nassar. Aceste acte nu au fost recuperate. După izbucnirea scandalului care l-a avut în prim-plan pe fostul medic al lotului olimpic feminin al SUA, Steve Penny a demisionat, în 2017.

Potrivit acuzării, Penny a sustras documente legate de activitatea lui Nassar de la ferma soţilor Karolyi, care găzduia un centru olimpic de pregătire a gimnastelor, cu scopul de a afecta ancheta în desfăşurare, prin distrugerea sau ascunderea acelor acte.

Steve Penny va fi transferat la o închisoare din Texas şi riscă o pedeapsă cuprinsă între doi şi zece ani de închisoare şi o amendă de 10.000 de dolari, dacă va fi găsit vinovat.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Larry Nassar, fost medic al echipei de gimnastica a SUA, condamnat la 60 de ani de inchisoare

Gimnasta McKayla Maroney sustine ca a fost abuzata sexual de medicul Larry Nassar inca de la 13 ani

Gimnastica: Gabby Douglas (campioana olimpica) spune ca a fost agresata sexual de medicul Larry Nassar

Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnastica a SUA acuzat de agresiune sexuala, a pledat vinovat